Avelsarbetet

SE UCH NO UCH NORD JV-06 SE VCH Murumbis Arrow With Aim By Biscuit "Chicko" och hans kullsyskon såg jag redan i valplådan, och jag var även med på deras valpmentaltest. Chicko kommer från en jämn kull där flera av syskonen genom åren fått mig att titta till lite extra, flera av pojkarna ser spännande ut för aveln; snygga, lagom stora och med den mentalitet jag söker. Chicko är en balanserad hane med leklust och bra spårintresse som lett till ett viltspårchampionat. Han är medelstor och välbyggd med spänstiga rörelser och har ju haft fantastiska framgångar i utställningsringen (svensk utställningschampion, norsk utställningschampion och nordisk juniorvinnare 2006). Tack Libban, Elisabeth Eek, för att vi fick låna Chicko!

Chicko
Izza

Izza är en lite mindre tik med många talanger för dig som gillar att vara aktiv med din hund. Hon är en pigg tjej som alltid ställer upp. Izza är utställd med första pris i öppen klass, mentalbeskriven med gott resultat och är skottfast. Hon spårar också alldeles utmärkt och är viltspårschampion. Izza har också tagit första pris i lydnadsklass 1 och tävlat agility och rallylydnad.
Izza bor i dag i Kalmar med matte Pernilla och har sällskap av sin dotter Luna ur Påskkullen 2010.

Izzas mamma Maya (INT UCH JWW-98 NORD UCH SE V-99 Blomsterängens Berea Ah Dam) är Nordisk och Internationell Champion samt blev Juniorvärldsvinnare 1998 och Svensk Vinnare 1999.
Izzas pappa Lihuntra Amabhele är född i Sydafrika men importerad till Tjeckoslovakien där han blivit Internationell Champion och är Multichampion (dvs champion i ett flertal Europeiska länder).